Invoeren content voor GiV

Beste collega’s,

Met onderstaand formulier kun je eenvoudig nieuwe content-items invoeren die op de Goed in Vorm website moeten komen; de velden in het formulier geven aan welke input er per item nodig is.

Een paar opmerkingen als toelichting bij het invullen, LEES DEZE VOORDAT JE GAAT INVULLEN!

  • Het formulier is opgebouwd uit twee delen, de basisgegevens en de extra content.
  • In de basisgegevens vul je de titel/intro/tekst/afbeelding in, plus de keuzes voor de filters.
  • Bij de content vorm is ‘artikel’ een bericht in de betekenis van ‘krantenartikel’ en niet ‘product’! Alle producten komen in de webshop en hoeven dus niet als content item op GiV zelf ingevoerd te worden.
  • Over de afbeelding: Bekijk dit voorbeeld om te zien hoe het overzicht van de content items eruit ziet; de afbeelding per item in dit overzicht kun je dus oploaden bij ‘afbeelding voor overzicht’ of hiervoor een suggestie geven.
  • Bij de extra content vul je overige gegevens in en kun je bijv. de bestanden uploaden die als download toegevoegd moeten worden.
  • Geef bij de opmerkingen (laatste veld) even duidelijk aan welke upload het belangrijkst is, dan krijgt die extra nadruk middels een downloadknop aan de zijkant van de detailpagina; extra downloads daarnaast kunnen dan via een linkje in de tekst verwerkt worden.
  • Lees bij de eerste keer dat je het formulier invult even goed de toelichting direct onder de vetgedrukte kopjes!
  • Belangrijkste van alles: geef in de Inhoud (tekst) aan waar evt. extra content zoals linkjes/video/extra afbeelding moet komen! Dit kan nl. niet in één keer in de import meegenomen worden, dus moet duidelijk aangegeven zijn om de detailpagina zo op te kunnen bouwen als jij wilt.
    Bekijk een voorbeeld van een detailpagina om een goede indruk te krijgen hoe deze eruit ziet.

Tenslotte: er zal altijd achteraf door de redactie nog gekeken worden naar de input, dus wees niet bang om ‘fouten’ te maken bij het invullen, bijv. bij de suggestie voor een afbeelding of de tags. En heb je vragen bij het invullen, neem dan even contact op met Lydia.